4 ماده غذایی که سلامت مغز و حافظه شما را نابود میکند
برای آنکه تناسب اندام داشته باشید و از مصرف کالری اجتناب کنید به میزان کافی اطلاعات دارید. چه زمانی غذا بخورید، چه چیزی بخورید، چند وعده غذا بخورید، چه زمانی ورزش کنید تاسلامت جسمی خود را حفظ کنید. اما در مورد سلامت روان چطور؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که باید برای بهبود عملکرد مغز خود باید غذاهایی را از لیست خود حذف کنید؟
تغذیه مناسب کلید سالم نگه داشتن تمام ارگانهای بدن به ویژه مغز است. تحقیقات نشان میدهد که حتی با بالارفتن سن شما میتوانید توانایی حافظه کوتاه مدت خود را افزایش دهید و مغز خود را سالم نگه دارید. لیست بسیار طولانی ای از غذاهایی که باعث آسیب رساندن به مغز و عملکرد حافظه میشوند وجود دارد. دکتر اسکات شرایبر (Scott Schreiber) میگوید “سلامت مغز بسیار مهم است و مصرف غذاهای خاص نقش مهمی در کاهش شناخت مرتبط با افزایش سن دارد”
1- شکر
مصرف شکر و قند نه تنها باعث افزایش وزن میشد بلکه یکی از عوامل اصلی تخریب عملکرد مغز به حساب می آید. مصرف طولانی مدت از قند می تواند باعث بوجود آمدن مشکلات عصبی شود، همچنین میتوان در حافظه و یادگیری شما اثر مخرب بگذارد. نوشیدنی های گازدار حاوی مقادیر زیادی قند هستند.
2- چربی و غذاهای چرب
به غذاهایی که حاوی چربی بیش از حد هستند نزدیک نشوید! یک مطالعه اخیرا نشان داده است که بزرگسالانی که چربی زیادی در غذا مصرف میکنند توانایی شناسایی کمتر و مغز کوچکتری نسبت به بقیه افراد دارند. غذاهایی که حاوی مواد شیمیایی مصنوعی، رنگ، مواد افزودنی و مواد نگهدارنده هستند در عملکرد شناختی اختلال ایجاد میکنند. این مواد شیمیایی به آرامی سلول های مغز را نابود میکنند.
یکی دیگر ار غذاهایی که معمولا زیاد استفاده میشود و برای سلامت مغز ضرر دارد “تن ماهی” است. تن ماهی حاوی مقدار زیادی جیوه، نوعی سم است که برروی سیستم عصبی اثر گذاشته و زوال شناختی را تسریع میکند.
3- غذاهای سرخ شده و بیش از حد شور
ثابت شده است که رژیم غذایی پرنمک فشار خون را تحت تأثیر قرار میدهد و اثرات بدی روی کارکرد قلب میگذارد. اما غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی از نمک (سدیم) باشد میتواند بر عملکرد شناختی شما تأثیر گذار باشد و در توانایی فکر کردن شما را مختل کند.
غذاهای سرخ شده نیز به آرامی سلول های مغر را از بین میبرد. با این حال برخی از روغن ها نسبت به بقیه خطرناک تر هستند که در میان آنها روغن آفتابگردان به عنوان سمی ترین روغن در نظر گرفته شده است.
4- الکل
مصرف الکل در دراز مدت نه تنها باعث آسیب به کبد میشود بلکه باعث بوجود آمدن عاملی به اسم “مِه مغز” میشود. همانطور که از اسم آن پیداست، مه در مغز مانند یک ابر است باعث ایجاد سردرگمی ذهنی میشود و اثرات آن را در توانایی تفکر و همچنین عملکرد حافظه به وضوح میتوان دید.
برای حذف این چهار ماده غذایی مضر نیاز است که جایگزین های مناسبی برای اضافه کردن به رژیم غذایی پیدا کرد. لیستی از مواد غذایی که سلامت مغز را بهبود میبخشند تهیه شده است که شامل مواد زیر است:
تخم مرغ؛ زرده ی تخم مرغ حاوی کولین، یک ویتامین B مهم است، که از مغز محافظت میکند و سرعت فراموشی وابسته به سن را کند میکند.
بلوبری؛ حاوی آنتی اکسیدانهایی است که مغز را از زوال عقل وابسته به سن محافظت میکند.
آووکادو؛ دارای چربی های سالمی است که باعث کاهش فشار خون و بهبود عملکرد مغز میشود.
انار؛ حاوی آنتی اکسیدانی است که نه تنها از مغز محافظت میکند بلکه فشار خون که یکی از عوامل توسعه زوال عقل هست را کاهش میدهد.
چای؛ چای تازه حاوی کافئین است که به طور موقت جریان خون به مغز را افزایش میدهد. همچنین باعث افزایش قدرت کل مغز شامل تمرکز حافظه و خلق و خوی نیز میشود. چای حاوی آنتی اکسیدان های قوی ای هست که مغز را از آسیب های بنیادی محافظت میکند.
علاوه براین مصرف امگا 3 و ویتامین E به عنوان مکمل به سلامت مغز شما کمک میکند. با این حال بهتر است که قبل از شروع مصرف این لیست با پزشک خود مشورت کنید.
4 ماده غذایی که سلامت مغز و حافظه شما را نابود میکند
برای آنکه تناسب اندام داشته باشید و از مصرف کالری اجتناب کنید به میزان کافی اطلاعات دارید. چه زمانی غذا بخورید، چه چیزی بخورید، چند وعده غذا بخورید، چه زمانی ورزش کنید تاسلامت جسمی خود را حفظ کنید. اما در مورد سلامت روان چطور؟ آیا تا به حال به این فکر کرده اید که باید برای بهبود عملکرد مغز خود باید غذاهایی را از لیست خود حذف کنید؟
تغذیه مناسب کلید سالم نگه داشتن تمام ارگانهای بدن به ویژه مغز است. تحقیقات نشان میدهد که حتی با بالارفتن سن شما میتوانید توانایی حافظه کوتاه مدت خود را افزایش دهید و مغز خود را سالم نگه دارید. لیست بسیار طولانی ای از غذاهایی که باعث آسیب رساندن به مغز و عملکرد حافظه میشوند وجود دارد. دکتر اسکات شرایبر (Scott Schreiber) میگوید “سلامت مغز بسیار مهم است و مصرف غذاهای خاص نقش مهمی در کاهش شناخت مرتبط با افزایش سن دارد”
1- شکر
مصرف شکر و قند نه تنها باعث افزایش وزن میشد بلکه یکی از عوامل اصلی تخریب عملکرد مغز به حساب می آید. مصرف طولانی مدت از قند می تواند باعث بوجود آمدن مشکلات عصبی شود، همچنین میتوان در حافظه و یادگیری شما اثر مخرب بگذارد. نوشیدنی های گازدار حاوی مقادیر زیادی قند هستند.
2- چربی و غذاهای چرب
به غذاهایی که حاوی چربی بیش از حد هستند نزدیک نشوید! یک مطالعه اخیرا نشان داده است که بزرگسالانی که چربی زیادی در غذا مصرف میکنند توانایی شناسایی کمتر و مغز کوچکتری نسبت به بقیه افراد دارند. غذاهایی که حاوی مواد شیمیایی مصنوعی، رنگ، مواد افزودنی و مواد نگهدارنده هستند در عملکرد شناختی اختلال ایجاد میکنند. این مواد شیمیایی به آرامی سلول های مغز را نابود میکنند.
یکی دیگر ار غذاهایی که معمولا زیاد استفاده میشود و برای سلامت مغز ضرر دارد “تن ماهی” است. تن ماهی حاوی مقدار زیادی جیوه، نوعی سم است که برروی سیستم عصبی اثر گذاشته و زوال شناختی را تسریع میکند.
3- غذاهای سرخ شده و بیش از حد شور
ثابت شده است که رژیم غذایی پرنمک فشار خون را تحت تأثیر قرار میدهد و اثرات بدی روی کارکرد قلب میگذارد. اما غذاهایی که حاوی مقادیر بالایی از نمک (سدیم) باشد میتواند بر عملکرد شناختی شما تأثیر گذار باشد و در توانایی فکر کردن شما را مختل کند.
غذاهای سرخ شده نیز به آرامی سلول های مغر را از بین میبرد. با این حال برخی از روغن ها نسبت به بقیه خطرناک تر هستند که در میان آنها روغن آفتابگردان به عنوان سمی ترین روغن در نظر گرفته شده است.
4- الکل
مصرف الکل در دراز مدت نه تنها باعث آسیب به کبد میشود بلکه باعث بوجود آمدن عاملی به اسم “مِه مغز” میشود. همانطور که از اسم آن پیداست، مه در مغز مانند یک ابر است باعث ایجاد سردرگمی ذهنی میشود و اثرات آن را در توانایی تفکر و همچنین عملکرد حافظه به وضوح میتوان دید.
برای حذف این چهار ماده غذایی مضر نیاز است که جایگزین های مناسبی برای اضافه کردن به رژیم غذایی پیدا کرد. لیستی از مواد غذایی که سلامت مغز را بهبود میبخشند تهیه شده است که شامل مواد زیر است:
تخم مرغ؛ زرده ی تخم مرغ حاوی کولین، یک ویتامین B مهم است، که از مغز محافظت میکند و سرعت فراموشی وابسته به سن را کند میکند.
بلوبری؛ حاوی آنتی اکسیدانهایی است که مغز را از زوال عقل وابسته به سن محافظت میکند.
آووکادو؛ دارای چربی های سالمی است که باعث کاهش فشار خون و بهبود عملکرد مغز میشود.
انار؛ حاوی آنتی اکسیدانی است که نه تنها از مغز محافظت میکند بلکه فشار خون که یکی از عوامل توسعه زوال عقل هست را کاهش میدهد.
چای؛ چای تازه حاوی کافئین است که به طور موقت جریان خون به مغز را افزایش میدهد. همچنین باعث افزایش قدرت کل مغز شامل تمرکز حافظه و خلق و خوی نیز میشود. چای حاوی آنتی اکسیدان های قوی ای هست که مغز را از آسیب های بنیادی محافظت میکند.
علاوه براین مصرف امگا 3 و ویتامین E به عنوان مکمل به سلامت مغز شما کمک میکند. با این حال بهتر است که قبل از شروع مصرف این لیست با پزشک خود مشورت کنید.
4 ماده غذایی که سلامت مغز و حافظه شما را نابود میکند